top of page
Breza logo_fin-02.png

NAUČITE PJEVATI

Pretvorite svoj talent u umijeće

ZAŠTO UČITI?

ZAŠTO UČITI PJEVANJE?

Koji bi bio motiv za učenje pjevanja? Mogu Vam reći koji je bio moj. Oduvijek sam imala osjećaj da u meni, tj. mom pjevanju, ima puno više nego što sam tada glasom znala izraziti. Zanimalo me i intrigiralo- koji je to i što je to "moj glas". Nisam u tom trenutku imala ambiciju profesionalno se baviti pjevanjem, a iskreno, nisam znala ni kamo će me to odvesti. Ali mogu Vam reći da je to u konačnici ispalo jedno od najvažnijih putovanja mojeg života, u kojem sam, na svoje iznenađenje, otkrila jedan bogati dio svoje osobnosti i sredstvo kojim se sada, nakon puno truda, mogu najbolje, najdirektnije i najiskrenije izraziti. Kao što nas slikar gotovo neobjašnjivo uvlači u svoj svijet na platnu, i gitarist postaje jedno sa žicama izlijevajući se u glazbu, tako pjevač glasom gradi svjetove, prenosi tugu, radost, bol- svaki pjevač na svoj jedinstveni način, koji treba otkriti i ulaštiti. Jer, naravno, umijeće pjevanja ne znači samo uvježbati tehniku, već tražiti i pronaći u sebi- što je to što želim i mogu dati kroz pjesmu, drugima. Da bi moja pjesma mogla nekoga dotaknuti, najprije mene mora nešto dotaknuti, ja to naprije moram osjetiti i "provući kroz sebe", i tada je sigurno da će moju emociju osjetiti i svi koji slušaju. To se zove iskrenost glazbe, umjetnosti, i ja ću vas poticati da na taj način pristupate pjevanju. 

Svaki dobar pjevač ili pjevačica posjeduje više kvaliteta. Jedna je svakako prirodni talent. Talent također podrazumijeva više različitih stvari- ugodnu boju glasa, intonativnu točnost, melodioznost, raspon glasa, osjećaj za ritam, intuitivnost u interpretaciji i dr. Talentirani pjevač ne posjeduje sve te kvalitete u jednakim količinama, pa će netko možda imati prekrasnu boju glasa, no boriti se s ritmom; ili neće imati prekrasnu boju no zato će nas impresionirati izvođačkom energijom, ritmičnošću, melodioznošću.

No isključivi prirodni talent najčešće nije dovoljan za kompletnog pjevača. Kako bismo u pjevanju dobili kvalitetan ton, potrebna je usavršiti pjevačku tehniku. Ona uključuje pravilno disanje i posturu, kontrolirani ton i drugo. Pjevačka tehnika se uči, pod stručnim mentorstvom, te se glas- trenira. Utrenirana pjevačka tehnika ne osigurava nužno kvalitetan umjetnički izričaj, ali osigurava da naša umjetnička ekspresija ne bude ograničena tehničkom nespretnošću. Što smo glasovno vještiji, to iskrenije možemo glasom iznijeti vlastite osjećaje- umjetničku interpretaciju.

Učenje pjevanja, dakle,  podrazumijeva učenje vokalnih vještina, a traži sustavni rad s mentorom (poduku) te redoviti vokalni trening (samostalno vježbanje).

SVRHA UČENJA:

- razvoj punog potencijala glasa

- vokalna spremnost- danas su na snazi vrlo visoki standardi za pjevače. Televizijski talent show-ovi, Youtube coveri najtalentiranijih izvođača iz cijelog svijeta, visoka produkcija kako snimljenih tako i live nastupa, dižu ljestvicu vrlo visoko- prosječnost nije zadovoljavajuća

- upoznavanje vlastitog instrumenta (glasa)- upoznajemo anatomiju i fiziologiju svog vokalnog instrumenta

- pravilno i zdravo korištenje glasa- upoznajemo prednosti i poštujemo ograničenja svoga glasa. Mnogi pjevači, iako vrlo talentirani, nepravilnom upotrebom glasa dovode do prevelikog trošenja glasa i trajno oštećuju glasnice zbog čega u konačnici moraju prestati pjevati.

- pravilno pjevačko disanje- stabilan oslonac na dahu, potpuna i svjesna kontrola daha

- jedinstveni umjetnički izričaj- što smo glasovno vještiji, to smo iskreniji i bliži sebi i drugima; u umjetničkom izričaju, ne ograničava nas tehnička nespretnost.

- izgradnja samopouzdanja- učimo kako se nositi s tremom, učimo iz vlastitih uspjeha kao i neupjeha, učimo prihvaćati kritiku, prihvaćati pohvalu, prihvaćati sebe

O GLASU

Jeste li znali da je glas instrument? Da, vokal se svrstava u puhačke instrumente! Jedinstven i neponovljiv, smješten u intimi našeg tijela, uči se i "svira" po sluhu. Radeći na svom glasu, zapravo ga upoznajemo, istražujući njegove mogućnosti i uvažavajući njegovu jedinstvenost.

Glas ili vokalni instrument čine respiratorni (organi za disanje, tj upravljanje dahom), fonatorni (grkljan i glasnice, čijim titranjem nastaje osnovni zvuk), rezonantni (organi u kojima zvuk dobiva boju, kvalitetu i volumen- ždrijelo, usna i nosna šupljina) i artikulacijski organi (jezik, nepce, usne, usta, obrazi, zubi...)

O GLASU
poduka pjevanja breza vocal art dijafragma disanje
poduka pjevanja breza vocal art glasnice
INDIVIDUALNA PODUKA
BESPLATNI PROBNI SAT
SINGING GYM MOBILE APP

VOKALNI TRENING

Služi nam za postavljanje glasa, širenje opsega, povećanje pokretljivosti glasa, stabilizaciju glasa i daha, povećanje volumena, poboljšanje dikcije, povećanje preciznosti intonacije i na kraju- upoznavanje vlastitog glasa. Redovitim i ustrajnim koncentriranim vježbanjem naš mozak i tijelo usvajaju novu vještinu koja ulazi u mišićnu memoriju.

Kvalitetan vokalni trening sadrži: 

    -zagrijavanje- fizičko i vokalno

    -vježbanje- vokalna tehnika i rad na pjesmi

    -opuštanje

KOLIKO ČESTO TREBA VJEŽBATI PJEVANJE?

Ako želite napredovati potrebno je vježbati 3-4 puta tjedno po 20min u početnoj fazi, a u naprednoj 4-6 puta tjedno po 45min. Češće i duže vježbanje može biti kontraproduktivno. Rjeđe vježbanje neće donijeti željene rezultate. Kad govorimo o vježbanju, tj treningu, tada se to odnosi na vokalne vježbe, jer pjevanje pjesama ne spada u vokalni trening.

INDIVIDUALNA PODUKA

Najbolji, i jedini kvalitetan način za učenje solo pjevanja svakako je individualni rad učenika i mentora, jedan na jedan. Za svakog pojedinog učenika potreban je individualizirani pristup koji uvažava njegove specifične potrebe, pjevačku razinu na kojoj se nalazi, rad na ispravljanju specifičnih grešaka i unaprjeđivanje specifičnih kvaliteta.

Pjevanje podučavam po metodi BALANCE METHOD, autorskom programu obrazovanju glasa profesorice Mirele Brnetić koja je moja dugogodišnja mentorica. Program je osmišljen i izrastao iz njezine dugogodišnje stručne i pedagoške prakse. To je, prema riječima prof. Brnetić, svojevrsna filozofija pjevanja, zasnovana na promišljanju, istraživanju i zdravom odnosu prema vlastitom instrumentu, sustavnom usvajanju znanja i redovitom prakticiranju vokalnih vještina.

ONLINE PODUKA

Online poduka pjevanja ima svojih prednosti. Jednostavno se spoji iz udobnosti vlastitog doma, bez obzira gdje živiš, ne trošeći vrijeme i novac na dolazak i odlazak do škole pjevanja. Potreban ti je samo uređaj- mobitel, laptop ili tablet te brza internetska veza. I neki kutak gdje drugima nećeš smetati, a ni oni tebi.

Online satovi pjevanja održavaju se jedan na jedan, na platformi Zoom, ili nekoj drugoj, prema izboru. Sve ostalo fukcionira jednako kao na satu uživo.

Kvalitetniji mikrofon koji će odlično prenositi zvuk svakako je dobrodošao, no nikako nije uvjet, i za to se uvijek možeš naknadno odlučiti.

BESPLATNI PROBNI SAT

Ako nisi sigurna/ siguran je li poduka pjevanja za tebe, pozivam te na besplatni probni sat pjevanja! To je prilika da upoznaš moj način rada i procijeniš želiš li nastaviti s radom na svojem glasu! Molim kontaktiraj me radi dogovora!

SINGING GYM MOBILE APP

Ponosno predstavljam mobilnu aplikaciju koja sadrži vođene vokalne vježbe uz lijepu glazbenu pratnju, za sve one koji žele trenirati svoj glas i dovesti ga u dobru formu te ga u istoj održati.

Ideja je krenula iz potrebe koju sam uočila koD svojih polaznika poduke pjevanja, a to je- da im je često teško samima vježbati, jer nemaju instrument na kojem bi se mogli pratiti i intonirati, treba im pomoć da zapamte pojedinu vježbu, muče se s intoniranjem i sl. Iz tog sam razloga osmislila vođene vokalne treninge koji pojednostavljuju vježbanje i čine ga zanimljivijim.

Naravno- ova aplikacija nikako ne može zamijeniti satove poduke pjevanja, jer bez stručnog mentorstva neće doći do znatnog napretka, baš kao što ne možete postati vrhunski sportaš bez trenera koji će Vas voditi. Aplikacija je pjevački GYM (teretana) u kojem na zabavan način, uz vodstvo, možete odraditi vokalni trening svaki dan ili kad god i gdje god želite, jer se nalazi uvijek s Vama, u Vašem telefonu. I sve to uz prekrasnu instrumentalnu pratnju zbog koje se osjećati kao da pjevate pjesme, a ne monotone vježbe :)

Sumnjam da postoji sličan sadržaj na tržištu- aplikacija s vježbama uz koju vježbanje postaje ugodno i zabavno.

Aplikacija je namijenjena svima koji žele raditi na svom glasu- ne isključivo mojim polaznicima- od potpunih početnika do profesionalaca koji žele održavati vokalnu formu.

Upravo uz te iste vježbe, koje sam prakticirala gotovo svakodnevno kroz dugi niz godina, i ja sam naučila pjevati i izbrusila glas do stupnja na kojem je sad. A otkad sam napravila aplikaciju, i sama je koristim jer mi je zabavnije vježbati uz nju nego "na suho" (osobno je najčešće koristim dok vozim, sama u autu, jer puno vremena provodim u vožnji pa volim iskoristiti to vrijeme- spojim se na razglas od auta i pjevam dok vozim. Zahvaljujući tome, glas mi je u odličnoj formi, tako da mogu reći da smatram da je ova aplikacija pravo malo blago za one koji razumiju važnost vježbanja u postavljanju, građenju i održavanju vokala.

 
 
ONLINE PODUKA
CJENIK

CJENIK

Prije kupnje pojedinačnog sata ili mjesečnog paketa obvezan je dogovor o terminu!

PODUKA UŽIVO

INDIVIDUALNI SAT PODUKE            

1 x 45 min

INDIVIDUALNI SAT PODUKE            

1 x 60 min

MJESEČNI PAKET                           

4 x 45 min + MOB. APLIKACIJA*

MJESEČNI PAKET                             

4 x 60 min + MOB. APLIKACIJA*

MJESEČNI PAKET FRIENDS            

 

za 2 osobe istovremeno

4 x 60 min + MOB. APLIKACIJA*

25,00 €

33,00 €

87,50 €

112,00 €

67,50 €

po osobi

188,36 kn

248,64 kn

659,27 kn

843,86 kn

508,58 kn

*mjesečni paketi uključuju mjesečno korištenje mobilne aplikacije s vokalnim vježbama SINGING GYM

ONLINE PODUKA

 1 x 60 min

INDIVIDUALNI SAT PODUKE           

25,00 €

MJESEČNI PAKET                          

4 x 60 min + MOB. APLIKACIJA*

87,50 €

188,36 kn

659,27 kn

*mjesečni paketi uključuju mjesečno korištenje mobilne aplikacije s vokalnim vježbama SINGING GYM

bottom of page