top of page
Breza logo_fin-02.png
Breza logo_fin-02.png

O MENI

Zovem se Breza Paić. Vokalna sam umjetnica i arhitektica iz Zagreba.

Otkad znam za sebe, bavim se glazbom na razne načine- od  zborova, bendova do mjuzikala i suradnji s  različitim glazbenicima. Pohađala sam i glazbenu školu na odjelu za solo pjevače, no zbog studijskih obveza prestala sam pjevati i gotovo zaboravila na glazbu.

Diplomirala sam na Arhitektonskom fakultetu i nekoliko godina radila u struci, kao projektant. Tek tijekom duže profesionalne pauze- porodiljnog dopusta- imala  sam priliku vratiti se svojoj staroj, zaboravljenoj ljubavi- glazbi i pjevanju. Nastavila sam višegodišnju izobrazbu za solo pjevačicu pod toplim i stručnim mentorstvom prof. Mirele Brnetić. Nisam u tom trenutku još imala ambiciju profesionalno se baviti pjevanjem, a iskreno, nisam znala ni kamo će me to odvesti. Ali mogu Vam reći da je to u konačnici ispalo jedno od najvažnijih putovanja mojeg života, u kojem sam, na svoje iznenađenje, otkrila jedan bogati dio svoje osobnosti i sredstvo kojim se mogu najbolje, najdirektnije i najiskrenije izraziti. Pjevanje je postalo tako važan dio mene da sam u jednom trenutku shvatila  da se toliko pronalazim u glazbi da se njome želim profesionalno baviti. Osjećala sam da kroz glazbu mogu drugima dati najviše od sebe.

Danas se bavim izvođenjem glazbe i podukom pjevanja. Sa svojim suradnicima, vrhunskim glazbenicima, nastupam na različitim poslovnim i privatnim eventima- domjencima, koncertima, otvorenjima, proslavama različitog tipa, te na vjenčanjima i sprovodima. U svim prigodama, naša se glazba odlikuje kvalitetom, glazbenom kreativnošću i originalnošću, proživljenom interpretacijom i nastojanjem za visokim umjetničkim dostignućem.

Glazba koju izvodim kreće se širokom lepezom žanrova- pop, etno, jazz, blues, šansone i dr., a obzirom da gotovo cijeli život pjevam i vodim crkvene zborove, duhovna glazba  je ona koja me oblikovala i zauzima posebno mjesto. Već duži niz godina voditeljica sam zbora Beatus u župi Svete Obitelji. Majka sam četvero divne djece na koju sam beskrajno ponosna.

S radošću predstavljam svoj osnovni trio s kojim najčešće nastupam- violisticu Kristinu Knežević i pijanista Stjepana Habuneka. Divni ljudi i veliki profesionalci!

KRISTINA KNEŽEVIĆ 

Rođena  je 1996. godine. Violu započinje svirati samouko, te 2016. godine upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, u klasi prof. Wladimira Kossjanenka, a 2018. godine nastavlja studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Krešimira Petra Pustičkog. Pohađala je razne seminare i masterclass-ove kod priznatih hrvatskih i svjetskih violista, te je diplomirala 2021. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nastupala je u raznim komornim sastavima i orkestrima diljem Hrvatske i svijeta. Bavi se pedagoškim radom i surađuje s raznim izvođačima hrvatske glazbene scene.

Ukratko- Kristina je diplomirana violistica i profesorica glazbe. Pravo je glazbeno čudo, a odlikuje je iznimna virtuoznost, kreativnost i sposobnost improvizacije. A prije svega- divna, topla i požrtvovna osoba!

STJEPAN HABUNEK

Stjepan Habunek, pijanist, rođen 1995.godine, prvu je glazbenu naobrazbu stekao u obitelji. Završio je glazbenu školu u Varaždinu nakon čega upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Trenutno je apsolvent klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Veljka Glodića. Tijekom školovanja sudjelovao je na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima je osvajao nagrade te pohađao seminare eminentnih profesora. Surađuje s brojnim glazbenicima hrvatske glazbene scene, od kojih izdvajamo blisku suradnju s Alanom Hržicom i sestrama Husar. Njegove su glazbene vrline velika muzikalnost, virtuozno sviranje i osjećajne interpretacije. Odgovoran, uvijek savršeno pripremljen, točan, ugodan i samozatajan. 

Kristina1.jpg
Stjepan1.jpg

Javite mi se!

Veselim se čuti Vaše mišljenje!

Kako Vam se sviđa moja stranica? Jeste li zadovoljni infomacijama koje ste pronašli? Sviđa li Vam se moja glazba? Što mogu promijeniti da Vaše iskustvo bude još bolje?

Kontakt podaci nisu obvezni, možete mi pisati i anonimno, ali u tom slučaju Vam ne mogu odgovoriti

bottom of page